Loolaan
Open de locatie in Google Maps

Lichtkunstwerk 'Welkom'

Beluister de audio

Halverwege de Loolaan, de statige weg tussen Paleis Het Loo en de binnenstad, is er tijdens Royal Light geen ontkomen aan. Een enorme monumentale poort genaamd 'Welkom' heet je als bezoeker of bewoner welkom in de stad.

Van een echte stadspoort was in Apeldoorn nooit sprake, om de simpele reden dat de stad nooit stadsrechten heeft gekregen. Daarom kent Apeldoorn ook geen stadsmuur en geen compact centrum zoals in veel andere Nederlandse steden. Het maakt Apeldoorn authentiek, nauw verbonden met de omgeving en het geeft de stad een heel eigen karakter. Tijdens Royal Light wordt dit bijzondere gegeven benadrukt met deze unieke, majestueuze stadspoort.

Image

Over de kunstenaar

Rogier van der Heide is lichtonwerper. Hij heeft licht gemaakt voor de Olympische Spelen, Hollywoodfilms, artiesten als de Black Eyed Peas en Coldplay en voor evenementen zoals de Prada Fashion Shows tijdens de Milan Fashion Week. Rogier heeft ook het lichtontwerp gemaakt voor Planet Hollywood op de Strip in Las Vegas en hij heeft het Amsterdam Light Festival opgericht. Rogier woont en werkt in Liechtenstein.

Image

Meer over de kunstenaar