Thema

Het Royal Light Festival combineert cultuur, vernieuwende kunst en het historisch verhaal van Apeldoorn. Het thema van de eerste editie van het lichtfestival is ‘koninklijk’, in aansluiting op de grootse heropening van Paleis Het Loo.

Koninklijk

Zeven kunstwerken werpen een bijzonder licht op de stad en vertellen samen het verhaal van Apeldoorn: een plek omringd door groen met een rijke en koninklijke geschiedenis. De lichtkunstwerken staan op historische Apeldoornse locaties met een koninklijk verleden. Locaties waar geschiedenis is geschreven én wordt gemaakt. Bovendien staat de grande heropening van Paleis Het Loo op [DATUM] internationaal op de agenda; een mooie aanjager voor de eerste editie van Royal Light Festival.

…. Verhaallijn verder aanvullen zodra er meer bekend is

Image

Groen en royaal Apeldoorn

Apeldoorn is de royale, groene hoofdstad van de Veluwe. Hier vind je in oppervlakte de ruimte om te leven, te werken, te proberen en te groeien. Van oorsprong is Apeldoorn al een plek waar mensen van verre heen komen om te ontspannen en in de natuur te zijn. De koninklijke historie is zichtbaar en voelbaar in de stad, maar ‘royaal’ gaat veel verder dan dat. Het staat voor groots, wijds, ruimtelijk en gastvrij.

Een plek met onmiskenbaar veel groen: stadsparken, royale landgoederenbossen, zandverstuivingen, heidevelden en bossen. Maar het groen is in Apeldoorn niet alleen aanwezig in enkel de natuur: het is de belofte aan inwoners en toekomstige bewoners van Apeldoorn en ver daaromheen om te willen ontwikkelen en innoveren op het gebied van duurzaamheid.

Image