Koninklijk park
Open de locatie in Google Maps

'Vrij'

Beluister de audio

Het kunstwerk dat Royal Light presenteert in het Koninklijk Park bij Paleis Het Loo heet 'Vrij' en staat voor de band van Apeldoorn met de natuur en de tuinen, het park en de bossen van Paleis Het Loo. De 300 lichtgevende vogels creëren een magische sfeer in de koninklijke bomenlaan.

Terwijl je naar Apeldoorn loopt, vergezellen de klanken en kleuren van “Vrij” jou, en vertellen je hoe mooi de natuur rond Apeldoorn is. De vele kleuren van de vogels staan voor de diversiteit van de grote hoeveelheid groen dat in en om Apeldoorn aanwezig is. Tegelijkertijd herinneren ze ons aan het belang van die diversiteit; in de natuur, maar net zo goed onder de mensen in Apeldoorn.
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

    Over de kunstenaar Rogier van der Heide

    Rogier van der Heide

    Over de kunstenaar Rogier van der Heide

    Rogier van der Heide is lichtontwerper. Hij heeft licht gemaakt voor de Olympische Spelen, Hollywoodfilms, artiesten als de Black Eyed Peas en Coldplay en voor evenementen zoals de Prada Fashion Shows tijdens de Milan Fashion Week. Rogier heeft ook het lichtontwerp gemaakt voor Planet Hollywood op de Strip in Las Vegas en hij heeft het Amsterdam Light Festival opgericht. Rogier woont en werkt in Liechtenstein.
    Meer over de kunstenaar