Boek een gratis
Royal Light Tour

Van woensdag 15 t/m zondag 19 maart staat Apeldoorn in het teken van het Royal Light Festival! Zeven lichtkunstwerken op een route tussen Paleis Het Loo en de Apeldoornse binnenstad schijnen een bijzonder licht op Apeldoorn en het verhaal van de stad. Je kunt ze natuurlijk op eigen houtje ontdekken. Wil je liever live alles over de kunstwerken horen terwijl je wandelt? Boek dan een gratis Royal Light Tour met gids!
Image

Tour met gids langs de kunstwerken

Tijdens het Royal Light Festival zijn er museumgidsen van de organisatie Museum voor KOR die iedere avond een rondleiding geven langs de lichtkunstwerken. Ze geven op een laagdrempelige toon achtergrondinformatie over de werken, de kunstenaars en de omgeving waarin het getoond wordt. Sluit aan bij één van deze gratis rondleidingen!

Praktische info

Je sluit aan bij een groep van maximaal 20 personen plus een officiële gids. Er zijn van woensdag 15 t/m zondag 19 maart dagelijks twee Royal Light Tours waar je na aanmelding gratis aan kunt deelnemen:

  • van 19.30 tot 21.00 uur
  • van 20.30 tot 22.00 uur

De tour duurt maximaal 1,5 uur, start bij het informatiepunt bij Paleis Het Loo en eindigt op het Raadhuisplein. De route is volledig rolstoeltoegankelijk. Je kunt hieronder direct een plekje reserveren voor een tour op datum en tijd naar keuze. Na aanmelden ontvang je per mail een aanmeldbevestiging. Dit is jouw aanmeldbewijs en dien je te tonen aan de gids voor aanvang van de tour. Bewaar deze mail dus goed!

Over Museum voor KOR

Het Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte (KOR) is in 2014 opgericht in Apeldoorn. Het is een creatief concept waarbij de gehele openbare ruimte tot museum is verklaard. Door de eigenwijze stijl en verhalen ontstaan voor de bezoekers aanstekelijke kunstbelevingen: zo mag in het museum gevoetbald worden, is een plein een museumzaal en is dit museum dag en nacht geopend.
VERSTUUR

Bereikbaarheid

Startpunt
De Royal Light Tour start vanaf het informatiepunt bij Paleis Het Loo. Het informatiepunt bevindt zich in de centrale ingang van het paleis tegenover de grote parkeerplaats. Open de startlocatie in Google Maps >>

Parkeren 
Kom je met de auto? Parkeer je auto dan kosteloos bij Paleis Het Loo. De slagbomen staan tijdens Royal Light open. Open de parkeerplaats in Google Maps >>

Fietsen stallen
Fiets je naar het startpunt? Er zijn op de parkeerplaats van Paleis Het Loo rekken om je fiets te stallen. Open de fietsenstalling in Google Maps >>

Heb je een vraag over de Royal Light Tours? Laat van je horen via info@royallightfestival.nl.