Lichtkunst 2024

Dit jaar waren er maar liefst elf lichtkunstwerken te vinden in Apeldoorn tijdens het Royal Light Festival. De kunstwerken zijn gemaakt door kunstenaars met (inter)nationale allure en zijn te vinden op historische locaties in de koninklijke binnenstad van Apeldoorn.

Lees hier alles over alle lichtkunstwerken en de kunstenaars van het Royal Light Festival 2024.

Bekijk ook de lichtkunst van 2023
Placeholder Image
Caterplein

‘The Sky’

door: VENIVIDIMULTIPLEX
Ontdek 'The Sky' op het Caterplein, een unieke LED-installatie die je laat wegdromen. Dankzij speciale software zie je de actuele lucht waar dan ook ter wereld.
Lees meer
Placeholder Image
Stationsplein

‘Young Talent Square’

door: Camiel Mudde, Suzanne van der Veen & Steffi Reimers
Het Stationsplein is omgetoverd tot Young Talent Square waar opkomende artiesten uit de regio de kans krijgen om hier te exposeren.
Lees meer
Placeholder Image
Raadhuisplein

‘Social Sparkles’

door: Studio Toer
Ontdek op het Raadhuisplein 'Social Sparkles', een betoverende lichtinstallatie die ontwaakt zodra je de plek betreedt. Deze sprankelende lichten volgen jouw bewegingen en die van andere bezoekers, waardoor magische interacties ontstaan.
Lees meer
Placeholder Image
Theater Orpheus

‘Moonburn’

door: Stichting Barstow
Laat je meeslepen door de magie van 'Moonburn', een reusachtige maan die schittert op het dak van Theater Orpheus. Ontdek de potentiële helende krachten van maanlicht en verwonder je!
Lees meer
Placeholder Image
Marktplein

‘Light Connector’

door: OCUBO
Stap binnen in de betoverende wereld van 'Light Connector' in de Markthal. Laat je verrassen door de magie van beweging en licht, waarbij jij en anderen letterlijk met elkaar in verbinding staan.
Lees meer
Placeholder Image
Oranjepark

‘Fluxit’

door: Vendel & de Wolf
Wandelend door het Oranjepark ontdek je 'Fluxit', een kunstwerk dat LED-buizen laat schitteren en gezamenlijk de illusie wekt van een groot vuur.
Lees meer
Placeholder Image
Loolaan

‘Candle Lights’

door: Studio Toer
Overdag transformeren de 14 indrukwekkende 'Candle Lights' de Loolaan met zonreflecties, maar zodra de avond valt, komen ze tot leven met interactief lichtspel.
Lees meer
Placeholder Image
Stallenplein Paleis Het Loo

‘C/C’

door: Angela Chong
Na een reis langs Dubai en Sydney keert het lichtkunstwerk 'C/C' nu terug naar Apeldoorn. Neem plaats op de unieke bank en ervaar hoe je letterlijk wordt omhuld door licht, gecreëerd door kunstenares Angela Chong.
Lees meer
Placeholder Image
Paleis Het Loo

‘Ballerina’

door: Angelo Bonello
De ‘Ballerina’ danst over het paleispark van Paleis Het Loo. Onverstoord zweeft ze door de lucht. Niets kan haar stoppen, zij blijft dansen!
Lees meer
Placeholder Image
CODA & ACEC

‘Apeldoorn Ligt Licht Light’

door: Bas Fontein
Vanaf het cultureel centrum ACEC wordt op cultuurhuis CODA het kunstwerk 'Apeldoorn Ligt Licht Light' geprojecteerd. Laat de woorden dansen en het licht spreken!
Lees meer
Placeholder Image
Grote Kerk

‘Alley of Light’

door: Serge Schoemaker
Verken de Grote Kerk en laat je betoveren door het opmerkelijke kunstwerk van Serge Schoemaker: de 'Alley of Light'. Laat je door dit meesterwerk meevoeren naar een andere dimensie.
Lees meer