Stationsplein
Open de locatie in Google Maps

'Young Talent Square'

Beluister de audio

Het Stationsplein van Apeldoorn is niet zomaar een plein. De zandkleurige stenen en grove dennen staan symbool voor de nabije Veluwe. Tegen de wand van het station is permanent het kunstwerk "Reizend Zand" van Giny Vos te zien. Een kunstwerk geïnspireerd op de zandverstuivingen op de Veluwe. Voor het Royal Light Festival is het Stationsplein omgetoverd tot Young Talent Square. Opkomende artiesten uit de regio krijgen de kans hier te exposeren. Het festival biedt een podium voor jong talent en moedigt aan tot creatieve innovaties. Giny Vos zal het werk van de opkomende artiesten van feedback voorzien, zodat zij zich nog verder kunnen ontwikkelen.
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

  Over de kunstenaar Camiel Mudde, Suzanne van der Veen & Steffi Reimers

  Camiel Mudde, Suzanne van der Veen & Steffi Reimers

  Over de kunstenaar Camiel Mudde, Suzanne van der Veen & Steffi Reimers

  Camiel Mudde – Mudde zoekt het menselijke verhaal op fascinerende plekken en tijdens intrigerende gebeurtenissen. Met zijn foto's wil hij bewustwording creëren en verandering bewerkstelligen. Twee jaar geleden studeerde hij af aan de Fotovakschool.

  Suzanne van der Veen – Van der Veen heeft een passie voor mode- en reclamefotografie. Momenteel ontwikkelt ze haar eigen stijl tijdens haar opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie aan de Fotovakschool in Apeldoorn.

  Steffi Reimers - Reimers studeerde in 2022 af aan de Fotovakschool. Haar foto's vertellen vaak een verhaal, en 'vergankelijkheid' en 'verlies' zijn terugkerende thema's in Reimers haar werk. Recent exposeerde zij in Foam, een bekend fotografiemuseum in Amsterdam.
  Meer over de kunstenaar