De Naald
Open de locatie in Google Maps

'Zeg het'

Beluister de audio

Dat het monument ‘De Naald’ zo bekend is in Apeldoorn, is niet zo vreemd. De obelisk valt met een hoogte 17 meter niet alleen behoorlijk op; deze zuil is door álle inwoners van Apeldoorn geschonken aan Koningin Wilhelmina en Prins Hendrik toen zij trouwden in 1901. Ook toen al was de saamhorigheid onder de Apeldoorners groot, en was iedereen samen in staat iets groots te doen.

Tijdens Royal Light vertelt De Naald opnieuw het verhaal van de mensen van Apeldoorn. Dit keer echter in eigentijdse stijl: stadsrapper Marcos heeft een nieuwe soundtrack opgenomen - een lofzang op Apeldoorn en haar inwoners. De tekst daarvan wordt tijdens Royal Light geprojecteerd op De Naald. Wat toen het symbool van het volk van Apeldoorn was is nu de ondergrond voor Marcos’ tekst over respect en de kracht van samenzijn. Neem even de tijd bij De Naald, dan hoor je Marcos zelf de tekst rappen!
Placeholder Image
Placeholder Image
Placeholder Image

    Over de kunstenaar Marcos

    Marcos

    Over de kunstenaar Marcos

    Marcos wil als stadsrapper van Apeldoorn jongeren inspireren en verbinden. “Ik wil als stadsrapper bruggen bouwen tussen jongeren en ouderen en de taboe die nog altijd heerst omtrent hiphop bij andere generaties verbreken”, vertelt hij. Op zijn rol bij Royal Light is hij trots: “Royal Light Festival is voor mij een schitterende mijlpaal in mijn carrière omdat ik op een hele bijzondere plek in mijn stad, mijn kunst kan tentoonstellen. Het kunstwerk staat voor samenhorigheid en verbinding, dat is ook iets wat ik wil bereiken met mijn muziek.”
    Meer over de kunstenaar